Stimate domn,
Din cele relatate de dumneavoastra, sunt cel putin doua probleme pe care le puteti reclama la BRD, si anume:
- Faptul ca pana acum, timp de peste 5 ani, nu ati fost anuntat ca nu a fost inchis cardul si ca BRD calculeaza comisioane pentru administrare cont, precum si dobanda pentru descoperit neautorizat de cont, dupa cum rezulta din documentele primite de la banca.
In mod normal, un cont/card nefolosit ar trebui inactivat de banca, dupa o perioada de cateva luni in care nu l-ati folosit. De asemenea, BRD ar fi trebuit sa va contacteze in vederea inchiderii sau prelungirii contului. De asemenea, BRD este obligata sa va trimita lunar un extras de cont, daca acel cont a ramas activ, ceea ce, din ce spuneti, nu s-a intamplat. - Mesajele primite de la BRD, dupa mai multi ani in care nu ati fost contactat, nu par a veni din partea bancii, dat fiind ca nu sunt semnate, conform fotografiilor trimise, ceea ce v-a facut, pe buna dreptate, sa intrebati “cine sunteti?”. Faptul ca nu ati primit raspuns la mesaj, dar in schimb ati fost raportat la Biroul de Credit, este o alta problema a bancii.

De aceea, sfatul meu este sa trimiteti la BRD o reclamatie cu privire la cele semnalate, in care sa solicitati anularea datoriilor si stergerea din Biroul de Credit, dat fiind ca ambele au aparut ca urmare a neinformarii adecvate a dumneavoastra, in special pentru ca nu ati primit extrasul lunar de cont, in care ati fi putut vedea situatia datoriilor pe care le aveti de platit la banca.
Puteti face o reclamatie la BRD la numarul de telefon +4 021 302 6163, prin e-mail, la adresa mybrdcontact@brd.ro, prin completarea unui formular de pe site-ul BRD.ro, la acest link, sau la orice agentie BRD. Vedeti aici procedura de administrare a reclamatiilor la BRD.
Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul la reclamatie primit de la BRD, pentru a va ajuta sa rezolvati problema cu banca.
Cu stima,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Buna seara
Am făcut o reclamație pe 15 februarie conform discuției însă nu am primit decât un număr de înregistrare! De asemenea mai am o solicitare către BRD din decembrie pentru a clarifica situația la care am primit doar un Nr de înregistrare!!!
In continuare BRD, departamentul de recuperari, mă asaltează la fiecare doua săptămâni cu telefon pentru a mă întreba când achit datoria și-mi atrag atenția că se va proceda la poprirea conturilor…
Care ar fi următorul pas in vederea remedierea acestei situații???
Va mulțumesc anticipat!
Daca BRD nu v-a raspuns la reclamatie, sfatul meu este sa va adresati la CSALB, pe site-ul CSALB.ro, pentru solutionarea pe cale amiabila a litigiului cu banca.
Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul primit de la CSALB.
Nu ati primit de la BRD extrase de cont, lunar, din 2018 pana acum, sau alte mesaje SMS sau prin e-mail? V-ati schimbat intre timp numarul de telefon?
Nu am mai primit un extras lunar sau e-mailuri de nici nu mai îmi aduc aminte, am același număr de telefon din 2002… Și mai am avut și doua abonamente lunare la niste servicii pe care nu le-am mai utilizat de mult..
Va mulțumesc pentru răspuns/sfat, voi proceda în consecință și vă țin la curent!
Salut! BRD nu a venit cu nici un răspuns la reclamația mea cu privire la situația prezentată! Care este următorul pas?
Va recomand sa luati legatura cu CSALB, pentru o rezolvare amiabila a problemei.